Bir teklif
isteği

Haberler

Kruszarka szczękowa Terex Finlay J-1160 służyła do rozdrobnienia 8,8 ton kości słoniowej w Singapurze.

Ulusal Parklar Kurulu (NParks) 11 Ağustos 2020 Salı günü yaklaşık dokuz ton ağırlığındaki 18 milyon S $ (9,9 milyon £) değerinde yasadışı fildişi ezmeye başladı.

Bu, 2016 yılında Malezya'da 9,5 ton fildişi kırıldığından beri dünya çapında imha edilen en büyük el konulan diş taşıtı.

World Wide Fund for Nature'a göre, yaban hayatı kaçakçılığı uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve sahtecilikten sonra dünyanın en büyük dördüncü yasadışı ticaretidir.

Güneydoğu Asya, bu ticaret için bir yuvadır ve Singapur, yasadışı ürünler için önemli bir geçiş merkezi görevi görür.

Singapur, fil dişinin uluslararası ticaretini yasaklayan Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticareti Sözleşmesinin (Cites) imzacısıdır.

Çeşitli kaynaklardan elde edilen imha edilen fildişi, geçen yıl Temmuz ayında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Vietnam'a giderken bir konteynırdan kontrol edildikten sonra el konan yaklaşık 300 fille gelen 8,8 ton da dahil olmak üzere yıllar içinde ele geçirildi.

Diğer kaynaklar arasında Ocak 2014'te Singapur üzerinden Kamboçya ve Laos'a giderken terk edilmiş bir check-in bagajı ve Temmuz 2017'de Vietnamlı bir gezgin tarafından taşınan fildişi bilezikler ve kuş kafesi aksesuarları yer alıyor.

Analiz için numuneler alındıktan sonra, fildişi bir Terex Finlay J-1160 çeneli kırıcı ile toz haline getirildi ve ardından yakıldı.

NParks Yaban Hayatı Yönetimi grup direktörü Dr. Adrian Loo, gönderdiği güçlü mesajın yanı sıra, fildişi ezmenin pazara yeniden girmesini engellediğini ve talebin azaltılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Çevrecilerin tahminlerine göre fildişi, et ve vücut parçaları arayan kaçak avcılar tarafından her gün tahminen 100 Afrika fili öldürülüyor ve geriye sadece 400.000 tane kaldı. Fildişi talebinin büyük bir kısmı, mücevherlere ve süs eşyalarına dönüştürüldüğü Çin ve Vietnam gibi Asya ülkelerinden geliyor.

Singapur, transit ürünler konusunda sert bir duruş sergilemesinin yanı sıra, geçen yıl Eylül 2021'den itibaren fildişi iç ticaretini yasaklayacağını söyledi.

World Wide Fund for Nature Singapore CEO'su R. Raghunathan, "Fil kaçakçılığı yasadışı ticaret nedeniyle Asya ve Afrika'da kriz seviyelerinde" dedi.

Raghunathan, şehir devletinin fildişine olan tutkusunun ve diğer girişimlerinin, "Singapur üzerinden vahşi yaşam ürünlerinin yasadışı geçişini ortadan kaldırma" kararlılığının altını çizdiğini söyledi. (Kaynak: Strait Times)

Terex Finlay Satış Direktörü Julian Fegan, “Makinemizin bu kaçak malın yok edilmesinde rol oynamasına ve bu yasadışı ticaretin sona ermesi ve fillerin kaçak avlanmasının teşvik edilmesinde rol oynamasına sevindik. NParks'ın fildişi nakliyesini ezmesine yardım eden yerel bayimiz BONCO Ent Pte Ltd'yi övmek ve teşekkür etmek istiyorum. "