Bir teklif
isteği

Haberler

Bell Equipment ile 10 Yıllık Başarılı Bayi Ortaklığını Kutluyoruz

Bell Equipment ve kırma eleme müdürü Finlay, bu yıl Güney Afrika'da başarılı bir bayi ortaklığının 10. yılını kutluyor. Geçtiğimiz on yılın kazanımlarına dayanarak, iki şirket 2023'ten itibaren geçerli olacak ve pazara yeni ürün tanıtımları ve hizmetler için ortak bir vizyonu kapsayan yeni bir distribütörlük anlaşmasına vardı.

Herhangi bir pazardaki her başarılı ekipman markasının arkasında iyi bir bayi vardır ve bu da nihayetinde başarı ile başarısızlık arasındaki farkı belirler. 2013'te Finlay bayisi olarak atanan Bell Equipment, son on yılda Finlay'in Güney Afrika'daki sağlam büyümesinin arkasındaki güç olmuştur. Bell'in yetki alanı Güney Afrika, Namibya, Svaziland, Lesotho, Zimbabve, Mozambik, Botsvana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) ve Zambiya'yı kapsıyor. Bell markayı Güney Afrika, Zimbabve ve Zambiya'daki kendi operasyonları aracılığıyla desteklerken, diğer bölgelerde bir dizi alt bayi aracılığıyla çalışıyor.

On yıllık ortaklığın başarısının anahtarı, iki şirket arasındaki ortak değerlerdir. Finlay Küresel İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Neil McIlwaine, güvenilir satış sonrası destek mirasıyla tamamlanan en iyi satış deneyimi için çabalayarak, her iki şirketin de aynı ilkeler tarafından yönlendirildiğini söylüyor. McIlwaine, "Sahra-altı Afrika'da 25'in üzerinde satış ve servis merkeziyle Bell, son 10 yılda müşterilerimize mümkün olan en iyi düzeyde destek sağladı" diyor.

 

Bell Equipment Ürün Pazarlama Müdürü Stephen McNeill, Bell ve Finlay arasındaki ortak temel değerlerin ortaklığın başarısının anahtarı olduğu konusunda hemfikir. "Bell ve Finlay iş yapma konusunda benzer bir yaklaşıma sahip" diyen McNeill sözlerini şöyle sürdürüyor: "Finlay, ürünlerinin kalitesine ve daha da önemlisi müşterilerini desteklemeye değer veren bir şirket. Benzer şekilde Bell de itibarını güçlü bir satış sonrası rejimi ile desteklenen kaliteli ürünler üzerine inşa etmiş bir şirkettir." McNeill, geçtiğimiz on yılın bölgedeki müşterilere en iyi ürünleri, çözümleri ve desteği sağlamak için birbirlerinden öğrenme yolculuğu olduğunu söylüyor. McNeill'e göre bu ortaklık, her iki şirketin de birbirlerinin güçlü yönlerinden yararlandığı bir kazan-kazan işbirliği oldu. Finlay'in kırma ve eleme ekipmanı yelpazesi Bell'in mevcut ürün teklifini tamamlıyor ve Bell'in Güney Afrika'daki müşterilerine birinci sınıf ekipman çözümleri için tek durak noktası sağlama stratejisiyle uyumlu. Öte yandan Finlay, Bell'in pazardaki itibarının yanı sıra genişletilmiş destek altyapısından da yararlandı. Bu durum, lider kırma ve eleme üreticisine yeni ekipman satışlarını daha da geliştirmek ve bölgedeki mevcut büyük makine nüfusunu desteklemek için harika bir platform sundu.

Önemli Başarılar

Geçtiğimiz 50 yıl boyunca Bell, Finlay markasıyla bazı büyük başarılar kaydetti. McNeill, şirketin son on yılda yılda ortalama 50 makine sattığını söylüyor. "Genel olarak, özellikle işin eleme tarafında çok başarılı olduk" diyor. McIlwaine Quarrying Africa'ya verdiği demeçte, Covid-19'da son dönemde yaşanan benzeri görülmemiş aksaklıklara ve sektördeki birçok zorluğa rağmen Bell'in Finlay'in dünya çapındaki en iyi 10 bayisinden biri olmaya devam ettiğini söylüyor. Üstün müşteri hizmetleri ve desteğinin, Güney Afrika'da stratejik olarak konumlandırılmış birden fazla servis sahası ile birlikte stok mevcudiyeti sayesinde Finlay'in bölgedeki pazar payını artırdığını söylüyor. 

Bell'in 10 yıllık bayiliğinin en önemli özelliği, Kasım 2018'de Jacksonville, Florida, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Finlay bayi konferansında Parça İş Desteğinde Üstün Başarı ödülünü alması oldu. Ödül, müşterileri daha iyi desteklemek ve sınıfında lider satış sonrası desteği sunmak için parça stokunu %20 oranında artırması nedeniyle verildi. McNeill, parça desteğinin şirketin kritik bir kolu olduğunu ve bu nedenle Bell'in stratejik olarak müşterileri için parça bulunabilirliğini artırmanın yollarına odaklandığını söylüyor. "Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda parça stratejimizi sürekli olarak yeniden değerlendiriyoruz. Günümüzün çalışma koşullarında, ekipman sahipleri için parça temin edilememesinden kaynaklanan arıza süreleri söz konusu bile olamaz. Müşterilerimize maksimum çalışma süresi sağlamak için parça stoklarımızı artırdık" diyor McNeill. Bell şu anda Küresel Lojistik Merkezinde yaklaşık 30 Milyon R değerinde Finlay parçası bulunduruyor. Güney Afrika'daki 23 şubeden oluşan bir ağdan yararlanarak, bu parçalar ülkenin herhangi bir yerine, hatta doğrudan müşterilere 24 saat içinde teslim edilebiliyor. 'Makine envanterimizi artırmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz iki yılda küresel tedarik zincirindeki zorluklar nedeniyle stok sıkıntısı yaşadık, ancak bu yıl sadece Güney Afrika'daki makine stokumuzu R110 Milyon değerinin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" diyor McNeill.

En İyi Modeller

Bell, bölgedeki müşterilerine geniş bir Finlay mobil kırıcı, elek ve konveyör yelpazesi sunuyor. McNeill, bunların sekiz kırıcı, 10 elek ve iki konveyörden oluştuğunu söylüyor. Özellikle 883+ elek ve 893 ağır hizmet tipi elek en başarılı modeller olmuş. McIlwaine de aynı fikirde ve son 10 yılda pazar lideri 893 ağır hizmet tipi elek ve Spaleck elek modellerinin en çok satılanlar olduğunu söylüyor. "Finlay'in sektördeki en geniş ürün yelpazelerinden birine sahip olduğu göz önüne alındığında, bir dizi modelin Güney Afrika pazarında popüler olduğu kanıtlanmıştır. En önemlisi, J-1175, özellikle sert kaya madenciliği uygulamalarındaki yetenekleriyle kırma pazarında köklü bir üne sahiptir" diyor McIlwaine." Bağlamı sağlamak için, sahada çalışan bazı üniteler herhangi bir büyük revizyona ihtiyaç duymadan 30.000 saatten fazla çalışmıştır." Finlay'in C-1540 orta boy konik kırıcısı da popülerliğini kanıtladı. Açık devre ve devridaim seçenekleri bulunan bu ünite, küçük ve orta ölçekli üreticiler için çok ihtiyaç duyulan esnekliği sağlıyor. Doğrudan değişken hidrostatik tahrik, otomatik tramp tahliyesi ve hidrolik kapalı yan ayar (CSS) ayarı ile kanıtlanmış Terex 1000 konik hazneye sahiptir.

"Eleme perspektifinden bakıldığında, ağır hizmet tipi scalper'larımız pazarda öncü olmaya devam ediyor. En çok satan 883+, büyük kardeşi 893 ile tamamlanıyor. Mevcut tüm ağır hizmet tipi elekler, sert, aşındırıcı malzemelerle yüzleşmek için standart olarak apron besleyicilerle donatılmıştır ve bant onarımları yoluyla müşterinin arıza süresini azaltır," diyor McIlwaine. Spaleck elek kutusu gibi yeni teknolojiler de niş uygulamalar için popülerliğini kanıtlarken, Finlay'in standart eğimli elekleri gelişmeye ve müşterilerin çeşitli uygulama ve ortamlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. "694+ ve 683 eleklerimiz, kullanım kolaylığı, bakım kolaylığı ve çok yönlü dayanıklılık ve sağlamlık nedeniyle pazarda ön sıralarda yer almaktadır. Ayrıca, kapsamlı bir konveyör ve besleyici serisinin piyasaya sürülmesi, müşterilere belirli sözleşmeler için daha fazla çözüm sağladı ve popülerliği giderek artıyor" diye ekliyor.

McNeill ileriye baktığında, iki şirket arasındaki ortaklığı daha da genişleten yeni bayi anlaşmasından heyecan duyuyor. McNeill özellikle bu yıl piyasaya sunulacak yeni ürün ve hizmetlere ilişkin ortak vizyondan heyecan duyuyor. "Planlanan yeni ürün yelpazesi pazarımız için oldukça heyecan verici," diyor McNeill. McIlwaine, "Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, Güney Afrika'daki konik ve darbeli kırıcı tekliflerine yeni eklemeler yapılacak ve bir dizi yeni nesil kırıcı piyasaya sürülecek," diye onaylıyor.

Temel Eğilimler

Pazardaki bazı eğilimleri yorumlayan McIlwaine, Bell organizasyonu aracılığıyla telemetri çözümlerinin benimsenmesinin müşteri desteğinin tüm seviyelerinde daha fazla verimlilik sağladığını söylüyor. McNeill de aynı görüşü paylaşıyor ve telemetri çözümlerinin benimsenmesinde belirgin bir artış olduğunu belirtiyor. "Müşteriler, operasyonlarında üretkenliği ve verimliliği artırmak için mevcut teknolojiden giderek daha fazla yararlanmak istiyorlar" diyor. "Telemetri çözümleri filo yöneticilerinin varlıklarının kullanımını optimize etmelerine ve işletme maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyor."

Bell Equipment 2003 yılında Fleetm@tic'i piyasaya sürerek müşterilerine kutuptan kutba kapsama alanına sahip tamamen küresel bir uzaktan filo yönetim sistemi sunan ilk ağır orijinal ekipman üreticisi oldu. Finlay ise müşterilerinin ekipmanlarına uzaktan bağlanıp takip etmelerini, iş ilerlemesini izlemelerini, lojistiği yönetmelerini, kritik makine bilgilerine erişmelerini, makine performansını analiz ve optimize etmelerini ve uzaktan operatör desteği almalarını sağlayan T-Link sistemini sunuyor. "İki sistemin - Bell'in Fleetm@tic ve Finlay'in T-Link - entegre edilebilmesi büyük bir avantaj. Örneğin, bir taş ocağında hem Bell kamyonları hem de Finlay makineleri çalışıyorsa, Finlay sistemini Bell Filo yönetim sistemine çekerek müşterinin sahadaki tüm kritik varlıklarıyla ilgili kritik bilgilere erişebileceği merkezi bir portala sahip olmasını sağlayabiliriz," diye açıklıyor McNeill.

McIlwaine, telemetri çözümlerinin benimsenmesinin yanı sıra, uzun vadeli iş sahalarında daha fazla ve tutarlı üretim için daha büyük ünitelere ihtiyaç duyulduğunu görmüştür. Benzer şekilde, bazı segmentlerde kısa sözleşmeler ve daha düşük tonaj gereksinimleri nedeniyle ekipmanlarda küçülme söz konusu. "Son zamanlarda sürekli değişen pazara yanıt olarak çeşitli segmentlerde/uygulamalarda/sözleşmelerde müşteri çeşitliliğine tanık olduk. Özellikle kömür ve diğer yüksek değerli mineraller olmak üzere madencilik sektöründe son zamanlarda makinelerin yüksek oranda kullanılması bunun bir kanıtı" diyor McIlwaine. 

McIlwaine, hibrit teknolojisinin yerel pazara girişinin, örneğin Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına göre daha yavaş olduğunu söylüyor. Ancak McIlwaine, karbon azaltımına ilişkin yerel gereklilikler ve potansiyel artan yakıt maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, bu teknolojinin önümüzdeki yıllarda ivme kazanmasını bekliyor. "Daha genel olarak, müşteriler her şeyden önce kendi sektörleri ve uygulamaları için ideal ekipmanı satın almak isteseler de, servis ve satış sonrası desteğin önemi kilit bir özellik olmaya devam ediyor. Bir sonraki adım olarak, makinelerdeki dijital teklifimizin, filo yönetiminde genel bir iyileşme ile birlikte daha az arıza süresi ve iyileştirilmiş çalışma teknikleri yoluyla müşteri verimliliğini nasıl artırdığına dair kanıtlar görüyoruz."

 

Makale Gönderen: Quarrying Africa Mart/Nisan 2023 Baskısı Cilt 2 Sayı 2

Web sitesi: https://quarryingafrica.com/

Facebook: https://www.facebook.com/QuarryingAfrica/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/quarrying-africa/