Bir teklif
isteği

Haberler

Terex Omagh Öğrenme Güçlüğü Çeken Kişilere İstihdam Sağlıyor

Geçtiğimiz yıl Omagh'da bulunan Terex MP Kalite ekibi, öğrenme güçlüğü çeken bir gence tam zamanlı istihdam sağlayan bir yolculuğa çıktı. 

Bu yolculuk 2022 yılının başında, ekibin 'öğrenme güçlüğü çeken ve otizmli kişileri geleceği olan işlerde destekleme' misyonuna sahip yerel bir hayır kurumu olan 'NOW Group' ile çalışmaya başlamasıyla başladı. MP Group Dijital Dönüşüm Müdürü Lindsay Colton, "NOW Group misyonu ile Terex amacımız ve Terex Way değerlerimiz, özellikle de Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık taahhüdümüz arasında büyük bir uyum olduğunu gördük.

Bu nedenle ekibimiz, Terex Omagh'da bir iş oryantasyon günü planlamak için NOW Group ile birlikte çalışmaya karar verdi. NOW katılımcılarından oluşan bir grup, neler yaptığımızı görmek ve Terex'teki fırsatları bir bütün olarak anlamak için Mart 2022'de Terex Omagh tesisini ziyaret etti. Ekipler, gün içinde standart bir çalışmanın ardından, katılımcıların günün anısı olarak evlerine götürebilecekleri güzel resim çerçevelerini bir araya getirmek için birlikte çalıştı."

Başarılı iş oryantasyonunun ardından Terex Omagh Kalite ekibi NOW Group'un Omagh'daki tesislerine davet edildi ve burada NOW katılımcılarına temel iş becerileri ve işverenlerin aradığı özellikler konusunda eğitim verdi. Yapılan çalışma, Terex'e yaptığı ilk ziyaretin ardından Terex'te bir iş bulmayı kafasına koyan NOW katılımcılarından biri üzerinde gerçekten büyük bir etki yarattı. En başından beri kararlıydı ve Terex Omagh Kalite Ekibi ile birlikte çalışan NOW Grubu, bu katılımcı için Omagh mağazalarında bir işe yerleştirme sağlamayı başardı.

Lindsey sözlerine şöyle devam etti: "İşe yerleştirme sırasında bu genç adam çabuk öğrendi, çok çalıştı ve ekibin bir parçası oldu. Hem kendisine hem de onu eğitmek ve ekipten biri gibi hissetmesini sağlamak için zaman harcayan mağazalardaki meslektaşlarına teşekkür ediyorum. Terex ekibi yerleştirme sırasında o kadar etkilendi ki, 12 haftanın sonunda ona kalıcı bir rol teklif etmekten mutluluk duyduk. Umarım bu, Terex Omagh ve NOW ekibinin öğrenme güçlüğü ve otizmi olan yetişkinleri iş hayatına kazandırmak için birlikte çalışmasının sadece başlangıcı olur. Bugüne kadarki deneyim çok olumluydu ve bu sayede sadece kendini işine adamış bir ekip üyesine sahip olmakla kalmadık, aynı zamanda işgücümüz içindeki çeşitliliğin artmasına da yardımcı oluyoruz ki bu da bizi ileriye dönük bir işletme olarak daha yenilikçi ve başarılı kılacaktır." 

Terex'in "dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamlarını iyileştirme" amacını gerçekleştirmek ve sürekli iyileştirme ve yenilik yaptığımız çeşitlilik içeren, kapsayıcı bir işyeri yaratmak amacıyla bu süreci 2023 ve sonrası için de tekrarlamayı planlıyoruz.

Bu girişimi destekleyen Terex Omagh'daki tüm ekip üyelerini ve bu yolculuk boyunca ekibe yardımcı olmak ve destek vermek için hazır bulunan NOW Group çalışanlarını tebrik ediyoruz. Her iki etkinlik de katılan herkes için ödüllendirici ve eğlenceliydi ve herkes bir şeyler öğrendi, yani kazanan kazandı!