Bir teklif
isteği

Haberler

Phakamisa Logistics Finlay filosuyla ezdi

Kırma, eleme, malzeme taşıma veya taşıma için kullanılan ekipmanın herhangi bir sahibi, malzemenin doğası ve çevresel koşullar nedeniyle ekipmanın zaman zaman kesintiye uğrayacağını söyleyecektir. Bununla birlikte, meselenin temeli, kesinti süresinin ne kadar hızlı bir şekilde döndürülebileceğidir ve bu genellikle kırma, eleme ve malzeme taşıma endüstrisindeki iki kardeşin keşfettiği gibi orijinal ekipman üreticisinin (OEM) yedekleme taahhüdünde bulunur. Gawie ve Frikkie Vermaak, Phakamisa Logistics'in sahibi ve işletmektedir.

'Phakamisa', Zulu'da 'almak' anlamına gelir ve Ermelo'dan selamlayan ve dile aşina olan kardeşler, bu ismin nihayetinde ne yapacaklarına uygun olduğunu düşündüler. Ağabeyi Gawie, yeraltı kömür madenciliği ve Frikkie'de çok fazla çalışma deneyimi kazanırken, dizel tamirciliği eğitimi alırken, nakliye ve lojistik hakkında daha fazla bilgi edindi." Phakamisa Logistics'i 2007'de Ermelo, Mpumalanga'da başlattığımızdan beri, pazardaki değişimler iş modelimizi etkileyene kadar daha büyük kömür madenciliği şirketlerinden bazıları için uzun mesafeli kömür taşımacılığında kendimizi kurmuştuk ve hayatta kalmak için çeşitlendirmemiz gerektiğini biliyorduk," diyor Gawie.

"Bunu, bizim için temettü ödeyen ve bize ileriye giden yolu gösteren altın madenciliği endüstrisinde malzeme elleçleme ve tesis kiralamaya başlayarak yaptık." 2015'e kadar altın, krom, kömür ve hatta demir cevheri gibi farklı madencilik alanlarında o kadar çok malzeme elleçleme ve tesis kiralama yapıyorduk ki, lojistik taleplerimizin bir kısmını ulusal bir taşıyıcı gruba alt sözleşme yaptık," diyor Frikkie.

"Her zaman, söz verdiğimiz şeyi teslim etmemizde avantajımızın yattığına inandık ve itibarımızı bunun üzerine kurduk." Phakamisa Logistics o zamandan beri merkez ofisini Kuzey Batı Eyaleti'ndeki Fochville'e taşıdı ve ülke çapında faaliyet gösteriyor. Şoförler, makine operatörleri, esnaf ve idari personelden oluşan 210'un üzerinde tam zamanlı personel çalıştırıyorlar." Madencilikte çalışmanın doğası gereği ezilme ve taramayı içerecek malzeme işlemeye ilk başladığımızda, doğru ekipmana ihtiyacımız olduğunu biliyorduk," diyor Gawie.

"Birçok OEM ile temasımız vardı, ancak bir şekilde Bell Equipment ve sattığı birçok mükemmel ürün her zaman göze çarpıyordu. 2017'de iki Finlay C-1540 Koni Kırıcı satın alabildiğimizde, bu şansa atladık." Bu makineleri 2018 yılında Finlay 883 ve Finlay 893 Scalping Screen takip etti. Finlay I-100 Impact Crusher ile birlikte filoya bir Bell B30E Mafsallı Damperli Kamyon eklendi ve tüm bu ekipmanlar kömür ve krom madencilik endüstrilerinde konuşlandırıldı."

2019'da müşterilerimizden biri ham kömür kırma operasyonunda daha fazla üretim talep etti ve Bell Equipment'ın bize sunabileceği şeyin en düşük kısmını bize vermek için bilgili Bell Satış Temsilcimiz Chris Botha'ya yaklaştık," diyor Frikkie. "Chris, Finlay I-120 Impact Crusher ile geldi ve performans özelliklerine bakarak, aynı zamanda Güney Afrika'da türünün ilk örneği olan makineyi sipariş edecek kadar kendinden emin hissettik." Finlay I-120 Impact Crusher, Phakamisa'nın müşterileri için sürekli olarak damgasını vuruyor. Makine 0 - 50 mm'den kömür üretir ve şu anda tasarım kapasitesinin sadece% 50'sinde çalışırken, saatte 280 ila 300 ton kömür çıkarır.

Üretimine kıyasla saatte 36 litre yakıt yanması, ıslak fiyatlarla çalıştıkları için sahipleri için sevindirici bir sayıdır. Geleceğe baktığımızda, Vermaak kardeşler işlerinin lojistik üzerinde malzeme taşıma lehine 80:20'lik bir bölünmeyi koruyacağından eminler. Frikkie, "Müşteriler daha iyi hizmet aradıkça lojistikle daha fazla ilgilenmemiz isteniyor ve nakliye filomuzu yaklaşık 100 birbirine bağlantılı makineye büyütmek istiyoruz." diyor. "Bununla birlikte, malzeme taşımada, temel işimiz kırma ve taramada kalan 200 üniteyi aşan sarı, kırmızı ve mavi makine filolarıyla geleceği görüyoruz." Yine de bizim için önemli olan, Chris Botha ve Bell Equipment'daki meslektaşlarıyla bir masanın etrafında oturabilmemiz ve kimsenin gururu engel olmadan ekipmanlarının performansı hakkında dürüst geri bildirimde bulunabilmemizdir." diyor Gawie.

"Bell'den ek ekipman almayı ciddi olarak düşündüğümüz için şu anda bunu yapıyoruz. Bell Equipment'daki arkadaşlarımız bilgili ama aynı anda dinlemeye ve öğrenmeye hazırlar ve bu da tüm ayaklarımızı yere basıyor."